25.9.2023. 12:19
0
Kosovski ministar Rašić: Vučić nije u stanju da izgovori prostu proširenu rečenicu, a da to ne budu teške laži
Ministar za zajednicu i povratak u Vladi Kosova, Nenad Rašić, rekao je da je noć u Banjskoj protekla mirno.

Međutim, kaže da je ono što se jučer na Kosovu dogodio poražavajući tragičan događaj koji će, prema njegovom mišljenju tek da proizvede neke nove efekte.

"Niko ne zna šta bi moglo da se desi dalje. Jučer je na djelu bila neka vrsta paravojne formacije koja je djelovala na način koji je, prema meni, apsolutno nenormalan i da se desi jedno ubistvo policajca i poslije toga korištenje manastira i okoline za, nazvat ću, dalje djelovanje.

Ja vjerujem da se to kod nas Srba vjernika nikad ne dešava. Sve to ovaj događaj čini još apsurdnijim.

Sigurno je da će se nastaviti istraga o počiniocima. Znate da je njih bilo tridesetak, što dalje dovodi do toga da će biti tenzija i da postoji kapacitet da naši građani mogu biti pod pritiskom i stresom koji se svakodnevno dešava i to ne samo kod Banjske nego i u svim drugim mjestima gdje žive Srbi", poručio je Rašić.

Dodao je da je pratio sinoćnju konfrenciju za novinare predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nisam vjerovao da će se to desiti, znajući kako on umije da manipuliše. I još jednom je potvrđeno da predsjednik Vučić nije u stanju da izgovori jednu prostu proširenu rečenicu, a da to ne budu teške laži, insinuacije i manipulacije", rekao je Rašić, prenosi Nova.rs.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.