26.9.2023. 9:54
0
Sedam pitanja u vezi sa sukobom na Kosovu na koje Vučić nije dao odgovor
Proteklog vikenda u sukobima na sjeveru Kosova ubijen je jedan pripadnik policije, Albanac, i četiri napadača, srpske nacionalnosti.

Vlada Kosova na čelu s premijerom Albinom Kurtijem stava je da je "riječ je o terorističkoj i kriminalnoj formaciji, profesionalnoj, koja je dugo planirala i pripremala ono što je uradila danas. To nije grupa švercera, već plaćenička struktura koju politički, finansijski i logistički podržava zvanični Beograd".

Vučić, pak, tvrdi kako su se kosovski Srbi pobunili zbog, kako je naglasio, terora koji traje otkako je Kurti premijer Kosova. U nedjelju navečer javnosti se obratio i sam Vučić, ali je ostao prilično nedorečen.

Portal Nova.rs donosi sedam ključnih pitanja na koje je Vučić slučajno ili ne nije dao odgovor. Izbjegao je Vučić, kako navodi ovaj medij, odgovoriti na sljedeća pitanja:

Zašto su Srbi kamionima blokirali put u tri ujutro, odakle napadačima teško naoružanje, zašto nisu saopćena imena ubijenih i uhapšenih, kako su se osobe povukle iz manastira Banjska, zbog čega nije reagovao KFOR, zbog čega se niko iz državnog vrha Srbije nije oglasio do 20 sati u nedjelju i zbog čega se nijednom nije obratila Srpska lista.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.