16.11.2015. 15:52
0
Teroristi dogovarali napad na Pariz putem PlayStationa?
Pariški napad ostavio neugodno je iznenadio mnoge jer ISIL je sad i službeno stigao do Zapada, zbog čega traje opsežno istraživanje o načinu na koji je napad isplaniran, dogovoren i u konačnici realiziran. Zanimljivo, navodno se koristio i PlayStation 4 u svemu tome.

Najpopularnija i najprodavanija konzola za video igre na svijetu postala je platforma uz koju ste konstantno "na mreži", imate pristup milijunima ljudi i lako se s njima povežete.

- Uvjereni smo da se PlayStation 4 koristio kao sredstvo komunikacije jer iznimno je teško pratiti interakciju na njemu. Teže čak i od komunikacije putem WhatsAppa - rekao je belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon, prenosi Index.

Naravno, sve ovo samo je teorija, a daljnja istraga otkrit će možda pravu istinu o načinu na koji je izveden tako smrtonosan napad na europskom tlu, u kojem je 127 osoba ubijeno. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.