25.8.2016. 10:13
0
Šef kampanje za Brexit Nigel Farage na predizbornom skupu Trumpa
Šef kampanje za Brexit Nigel Farage obratio se okupljenima na predizbornom skupu Donalda Trumpa u američkoj državi Mississippiju, objavili sulokalni mediji, te pozvao pristalice republikanskog predsjedničkog kandidata da ne očajavaju uprkos padu rezultata u anketama.

Pridružujući se Trumpu za govornicom u Jacksonvilleu, bivši čelnik Britanske nezavisne  stranke (UKIP) istakao je sličnosti između britanskog glasanja za izlazak iz EU-a u junu i Trumpove političke kampanje, prenosi CNN.

"Upamtite, sve je moguće ako su ljudi dovoljno pošteni da se suprotstave establishmentu", rekao je Farage uz primjedbu da su ankete pokazivale da će Britanci glasati za ostanak u EU, prenosi Hina.

Farage je također izrazio svoje mišljenje o demokratskoj predsjedničkoj kandidatkinji Hillary Clinton. "Reći ću vam ovo: da sam američki državljanin, ne bih glasao za Hillary Clinton čak i da mi platite. Ne bih glasao za Hillary Clinton čak i da mi ona plati", rekao je.

Republikanski kandidat zauzvrat je govorio pohvalno o britanskom referendumu.

"Podržavao sam njihovo pravo da to učine i preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću, kao što ćemo i mi glasati 8. novembra", rekao je Trump. "Oni su glasali da ponovno vrate kontrolu nad imigracijom, ekonomijom, svojom vladom.

Farage je objavio svoju ostavku na mjesto čelnika UKIP-a u julu, objasnivši da je postigao svoj cilj osiguravši Brexit.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.