7.4.2024. 21:03
0
Washington post otkrio šta Donald Trump planira s Ukrajinom ukoliko postane predsjednik: Ustupanje dijelova Ukrajine Rusiji?
Tokom aktuelne predsjedničke kampanje za izbore u novembru 2024. godine, bivši predsjednik SAD-a Donald Trump često ističe temu rata u Ukrajini, a Washington Post je iznio određene detalje o tome kako bi Trump mogao provesti svoj mirovni plan.

Analiza američkog lista otkriva brojne spekulacije i razmišljanja analitičara o mogućnosti da Trump zaista bude posrednik u okončanju sukoba na istoku Evrope.

Prema Washington Postu, Trumpov plan uključuje nagovaranje Ukrajine da ustupi određene teritorije Rusiji, kao što su Krim i pogranični region Donbasa.

Navodi se da Trump privatno vjeruje da i Rusija i Ukrajina žele okončati sukob i da bi mnogi ljudi u dijelovima Ukrajine bili spremni postati dio Rusije.

Međutim, nekadašnji Trumpovi saradnici upozoravaju da bi republikanskog kandidata za predsjednika SAD-a trebalo odvratiti od ideje ustupanja teritorija Rusiji.

Senator Lindsey Graham izjavio je da je provodio 100 posto svog vremena razgovarajući s Trumpom o Ukrajini i da Putin mora platiti cijenu, te da ne može pobijediti na kraju ovog sukoba.

Iako Washington Post nije dobio odgovor od osoba zaduženih za Trumpovu kampanju, glasnogovornica kampanje Donalda Trumpa Karoline Leavitt ističe da su sve špekulacije o Trumpovom planu neprovjerene i dolaze iz neimenovanih i neinformiranih izvora.

Analitičari ističu da Trumpov plan odražava njegov pristup vanjskim poslovima, koji se često oslanja na osobne pregovaračke vještine i nekonvencionalne diplomatske metode.

Unatoč Trumpovim obećanjima da će okončati rat, detalji o njegovom planu ostaju nejasni, jer je Trump rekao da će određene stvari reći samo Putinu i Zelenskom.

Ipak, analitičari smatraju da ništa ne može natjerati Ukrajince da prihvate ustupanje teritorija, jer bi to bilo političko samoubistvo za njihovu vlast.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.