9.3.2017. 11:03
0
CIA: Objavljeni dokumenti nas ugrožavaju
Američka javnost trebalo bi da bude veoma uznemirena objavama `Vikiliksa` koje imaju za cilj da naškode mogućnostima obavještajne zajednice da zaštiti Ameriku od terorista i drugih neprijatelja", tvrdi portparol CIA Hiter Fric-Hornijak.

Ona navodi da "Vikiliks" tajnim objavama "ne samo da ugrožava američko osoblje i operacije, već i neprijatelje Amerike oprema oruđem i informacijama kojima mogu naškoditi bezbjednosti SAD". 

Ona nije potvrdila autentičnost dokumenata koje je objavio "Vikiliks", ali su dvojica američkih obavještajnih i policijskih službenika navela da su objavljeni dokumenti autentični. 

Izvori iz CIA tvrde da su dvije osobe koje su angažovane da rade po ugovoru, najvjerovatnije, prekršile bezbjednosna pravila i predale "Vikiliksu" te dokumente. 

Dokumenti koje je "Vikiliks" objavio o hakerskim aktivnostima CIA čine manje od jedan odsto materijala iz te kolekcije, saopštila je ova organizacija na "Tviteru". 

"Vikiliks" je objavio 8.761 dokument iz "Sefa sedam", a njihov sadržaj otkriva hakerske sposobnosti CIA, prenijela je "Raša tudej". 

U saopštenju se ne precizira da li će i kada biti objavljeni dodatni dokumenti iz ove kolekcije niti koliko ih ukupno ima u "Sefu sedam". 

Dokumenti koji su procurili otkrili su hakerske mete koje je napadala CIA, uključujući pametne televizore uz pomoć kojih je Agencija snimala zvuk, čak i kada bi aparati bili isključeni. 


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.