24.6.2023. 14:30
0
Peskov saopštio gdje je Putin dok traje pobuna
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je danas da se predsjednik Rusije Vladimir Putin nalazi u svojoj kancelariji u Kremlju gdje radi, javlja RIA.

Putin je ranije danas, komentarišući pobunu paravojne grupe Vagner, rekao da je svako ko je podigao oružje protiv vojske izdajnik, dodavši da će preduzeti odlučne korake kako bi se stabilizovala situacija u Rostovu na Donu koja je trenutno teška, preneo je Rojters.

On je od pripadnika Vagnera zatražio da obustave "kriminalne akcije".

Federalna služba bezbednosti Rusije pokrenula je u petak postupak protiv šefa privatne vojne kompanije "Vagner" Jevgenija Prigožina zbog navodne pobune, koji je pozvao ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba generala Valerija Gerasimova da dođu u Rostov na Donu na sastanak sa njim, i zapretio da će, u suprotnom "krenuti na Moskvu".




(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.