22.2.2024. 17:04
0
Neymar odigrao ključnu ulogu u smanjenju kazne za Danija Alvesa
Brazilski nogometaš Dani Alves osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog seksualnog napada u Barceloni 30. decembra 2022. godine, a blažu kaznu dobio je zahvaljujući Neymaru i njegovoj porodici.

Špansko tužilaštvo tražilo je devet godina zatvora, a privatno 12 godina. Međutim, kazna je smanjena, jer je primijenjena olakšavajuća okolnost naknade štete, s obzirom da je prije suđenja žrtvi isplaćeno 150.000 eura.

Prema pisanju nekoliko brazilskih medija, Alves je taj iznos platio na zahtjev španskog suda, uz pomoć Neymarove porodice.

I ne samo to, već brazilski mediji tvrde da je Neymarova porodica pozajmila i Gustava Xista jednog od najstarijih pravnih zastupnika kompanija Neymarovog oca, koji je zastupao Alvesa tokom suđenja.

Prema optužbama, Brazilac je u noći s 30. na 31. decembar 2022. godine seksualno napao djevojku u noćnom klubu Sutton u Barceloni. Od 20. januara 2023. godine nogometaš je u preventivnom pritvoru, a uslovno puštanje na slobodu mu je u nekoliko navrata odbijeno zbog visokog rizika od bjekstva jer Brazil nema sporazum o ekstradiciji.

Na sudu su svjedočili i žrtva, njen rođak, prijatelji, portir noćnog kluba i dvojica konobara. Glas žrtve je bio izobličen kako bi se spriječilo njeno identifikovanje, a na kraju je utvrđeno da je Alves kriv.

Tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu od 12 godina, a osim toga odbrana je kao olakšavajući faktor navela činjenicu da je Brazilac bio pijan.

Alvesu je izrečena zabrana prilaska i komunikacije sa žrtvom u narednih 9 godina i 6 mjeseci, te će narednih pet godina biti pod dodatnim nadzorom.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.