5.2.2024. 16:02
0
Evo kako izgleda nekad veliki Dani Alves nakon godinu zatvora: Sudi mu se za silovanje
Počelo je suđenje Daniju Alvesu (40), bivšem brazilskom nogometašu optuženom za silovanje. Po mnogima najbolji desni bočni u historiji nogometa, koji je u karijeri osvojio 43 trofeja, optužen je da je 30. decembra 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnjakinju.
Tužilaštvo protiv Alvesa ima niz forenzičkih i videodokaza te iskaze svjedoka. Tvrde da je Alves na spomenuti datum pozvao žrtvu i njezine prijatelje, počastio ih pićem, a zatim djevojku odveo u WC kao jedini dio noćnog kluba koji nije bio pokriven kamerama. Navodno je od nje tražio oralni seks, što je ona odbila, pa je silovao, a zatim napustio klub. Djevojka je odmah policiji prijavila incident. Ljekar je pregledao, a policija je započela istragu.

Alvesu prijeti 12 godina zatvora, a otkako je prvi put ispitan u januaru 2023. godine, nekoliko je puta mijenjao iskaz. Prvo je rekao da nikada nije upoznao žrtvu, zatim je izjavio kako je bio s njom u WC-u, ali se ništa nije dogodilo.

U trećoj priči priznao je da je došlo do oralnog seksa, a u četvrtoj da je bilo i sporazumnog seksa, no to nije želio odmah reći kako njegova supruga ne bi saznala. Sada, nakon što je promijenio tri advokata, govori kako je bio previše pijan da bi znao što radi.

Suđenje, na kojem će navodna žrtva svjedočiti skrivena iza zastora, pri čemu će joj biti promijenjen glas, počelo je u ponedjeljak i trebalo bi trajati tri dana.


Alves je nakon Cristiana Ronalda, Masona Greenwooda, Benjamina Mendyja i Robinha još jedan u nizu vrhunskih nogometaša suočenih s optužbama za silovanje.

Od navedenih, samo je Robinho osuđen na devet godina zatvora zbog silovanja počinjenog 2013., ali prema brazilskom zakonu ne može biti izručen. U ostalima su optužbe odbačene ili je tužitelj prihvatio finansijsku nagodbu. Alvesova navodna žrtva je, pak, odbila nagoditi se.

Alves je imao fantastičnu karijeru. Nastupao je za brazilske klubove Bahia i Sao Paulo, Sevillu, Barcelonu, Juventus, PSG i meksički Pumas. Uz spomenuta 43 trofeja s najvećim evropskim klubovima, dvaput je bio osvajač Copa Americe s reprezentacijom Brazila, za koju je odigrao 126 i zabio osam golova.

(Ajdin B.)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.