31.3.2024. 7:51
0
Ekvador uhapsio vođu bande Los Lobos
Ekvadorske vlasti su u subotu saopštile da su uhvatile vođu bande Los Lobos, koja je optužena za umiješanost u ubistvo antikorupcijskog predsjedničkog kandidata prošlog augusta, javio je Reuters.

Ekvador se bori da stavi nasilje pod kontrolu usred devedesetodnevnog vanrednog stanja koje je proglašeno za borbu protiv 22 bande, uključujući Los Lobos, koje se smatraju terorističkim grupama.

Prilikom hvatanja čovjeka poznatog pod pseudonimom Vicente, vlasti su saopštile da su dva navodna kriminalca povrijeđena. Vojnici su također uhapsili dvanaest ljudi i zaplijenili 200.000 dolara, kao i razne vrste oružja i municije, te eksploziva.

Prošlog mjeseca, ured državnog tužioca saopštio je da će petero osumnjičenih optuženih za umiješanost u atentat na predsjedničkog kandidata Fernanda Villavicencia, koji je ubijen iz vatrenog oružja u Quitu uoči izbora, krenuti na suđenje.

Dvojica čelnika Los Lobosa koji su optuženi za planiranje atentata na Villavicencia već su zatvoreni. Villavicencio, bivši zakonodavac i novinar, upucan je dok je napuštao predizborni događaj, postajući najistaknutija žrtva sve većeg nasilja u zemlji.

Vlasti Ekvadora obično ne objavljuju puna imena osoba koje gone. Los Lobos ima hiljade članova, prema nekim izvještajima, i vodi operacije i unutar zatvorskog sistema Ekvadora.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.