15.4.2024. 12:10
0
Cameron traži od Izraela da ne uzvrati Iranu
Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron pozvao je Izrael da ne uzvrati nakon iranskog napada dronovima i raketama, rekavši da treba "razmišljati glavom i srcem" jer je napad Teherana bio skoro potpuni neuspjeh.

Udar od više od 300 projektila i bespilotnih letjelica iz Irana nanio je samo skromnu štetu u Izraelu jer je većina oborena odbrambenim sistemom Iron Dome i uz pomoć SAD-a, Britanije, Francuske i Jordana. To je uslijedilo nakon navodnog izraelskog zračnog napada na kompleks iranske ambasade u Siriji 1. aprila.

- Mislim da je potpuno opravdano da misle da treba da reaguju jer su napadnuti, ali mi ih kao prijatelje pozivamo da razmišljaju glavom i srcem, da budu pametni i čvrsti - rekao je Cameron za BBC TV.

Rekao je da poziva Izrael da ne eskalira tenzije na Bliskom istoku.

- Na mnogo načina ovo je bio dvostruki poraz za Iran. Napad je bio gotovo potpuni neuspjeh, a oni su svijetu otkrili da su oni ti koji imaju maligni utjecaj u regionu. Tako da se nadamo da neće biti odgovor odmazde - rekao je za Sky News.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.