10.3.2024. 13:51
0
Emmanuel Macron prvi put progovorio o glasinama da je njegova supruga rođena kao muškarac
Nakon što je njegova pokćerka u nedavnom intervjuu govorila o glasinama da je njena majka rođena kao muškarac, francuski predsjednik Emmanuel Macron progovorio je prvi put o toj temi – rekavši da su glasine ''lažne i izmišljene''.

Macron nije skrivao ljutnju i frustraciju koju osjeća zbog stalnih nagađanja o Brigitte, s kojom se oženio 2007. godine.

- Najgora stvar su lažne informacije i izmišljeni scenariji. Ljudi im na kraju povjeruju i uznemiruju vas, čak i u vašoj intimi - rekao je Macron dok je držao govor na Međunarodni dan žena u petak, nakon što je u francuski ustav upisano zajamčeno pravo na pobačaj.

Rekao je da su transrodne tvrdnje o njegovoj supruzi tipične za mizogine online napade s kojima se žene moraju nositi svaki dan.

Podsjetimo, dvije žene koje su tvrdile da je Brigitte Macron rođena kao muškarac kažnjene su ''simboličnom kaznom'' smanjenom u žalbenom postupku prošlog juna. Također su tvrdile da su bile podvrgnute ''zastrašivanju od vlasti'' dok su ''ultra zaštićeni'' članovi pariskog establišmenta pokušavali prikriti ''državnu tajnu''.

One koje šire glasine o transrodnim osobama su Amandine Roy, 52-godišnja vidovnjakinja, i Natacha Rey 48, koja se predstavlja kao slobodna novinarka. 

Obje su se pojavile na četverosatnom YouTube videu u decembru 2021. (koji je u međuvremenu uklonjen) u kojem su tvrdile da je Brigitte zapravo rođena kao dječak po imenu Jean-Michel Trogneux 1953. godine. To je inače ime Brigittinog brata, a prije prvog braka zvala se Brigitte Trogneux.

(Sead M.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.