28.5.2016. 15:10
0
New England: Zabranjeni selfiji s fokama i mladuncima
Zvaničnici New Englanda, područja u SAD-u, su upozorili sve one koji vole praviti selfije, da se drže podalje od foki i njihovih mladunaca, prenosi Anadolu Agency (AA).
Vlasti su sve one koji vole odlaske na plažu upozorili da izbjegavaju dolazak u kontakt s fokama, kao i fotografisanje s njima.

U ovo doba godine foke, dok traže hranu, svoje mladunce ostavljaju same na plaži.

"Foke mogu izgledati super slatko, ali su još uvijek životinje čije čeljusti mogu nanijeti ozljede. Primili smo niz izvještaja u kojima je navedeno da su ljudi zadobili ozljede zbog toga što su se previše približili životinji kako bi se fotografisali s njom", navedeno je u saopćenju regionalne Nacionalne direkcije za okean i atmosferu.

Pored toga, u saopćenju se navodi kako postoji mogućnost da foke napuste svoje mladunce koji su se previše približili ljudima.

"Možda vi ne vidite majku u blizini, ali ako vas ona vidi u blizini mladunčeta, može pomisliti da nije sigurno za nju da se vrati, Možda će fotografisanje potrajati samo par sekundi, ali majka može napustiti mladunče ako se osjeti ugroženom", istaknuto je u saopćenju.

New England je regija koja se sastoji od šest saveznih američkih država, koje se nalaze na sjeveroistoku SAD-a, a to su Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island i Vermont.
(Anadolu Agency)
 
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.