1.8.2017. 15:27
0
Slovenska turistička firma uvela ulaznice za pse na "svojoj" plaži
Na 46 kilometara morske obale Slovenija ima registrirana 24 kupališta i desetke plaža pa nije čudno da se s korištenjem mora pojavljuju i sukobi, među kojima je u zadnje vrijeme istaknut pokušaj da se uvede taksa za šetače pasa uz morske šetnice.

Posebne ulaznice za šetače pasa koji žele svoje štićenike provesti obalom uvelo je nedavno hotelijersko-turističko poduzeće Adria d.o.o., braneći se tvrdnjom da ne žele da životinje uznemiravaju goste njihova ograđenog kampa. Pobunila se međutim lokalna općina Ankaran, pozivajući se na zakon po kojemu je more opće dobro i činjenicu da prema ustav nije dopušteno sprječavanje pristupa moru postavljenjem ograda i rampi, objavila je komercijalna televizijska postaja POP-TV.

“Pozivamo tvrtku Adria da omogući slobodan pristup obali i da prestane s naplaćivanjem ulaznica za one koji žele prošetati pse. Zemljište na kojemu izvode svoju gospodarski djelatnost  u vlasništvu je općine te treba osigurati slobodan pristup obali i opće korištenje mora kao javnog dobra", apelirala je mala općina Ankaran, blizu Kopra.

U tvrtki pak navode da državi već godinama plaćaju koncesionarsku naknadu za upotrebu zemljišta i da su mnogo uložili u gradnju betonske plaže koja je namijenjena isključivo za njihove goste, te one koji su kupanje u moru spremni platiti, te da se isto odnosi na vlasnike pasa koji žele šetati svoje ljubimce.

Isto tako, poručuju da neće ukinuti zabranu kretanja ljudi koji nisu njihovi gosti kupalištem u razdoblju od 23 sata do 6 sata ujutro, kako noćni kupači ne bi remetili mir njihovih gostiju.

(Fena/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.