24.12.2017. 8:25
0
Agresivni slon krenuo mu ususret, on ostao hladan i pribran
Na videosnimku koji je nastao u jednom parku Južnoafričkoj Republici može se vidjeti kako turistički vodič pokazuje izuzetnu hrabrost kada je agresivni slon počeo da trči prema njemu.

Vodič Alan McSmith ostao je hladan i pribran kada je slon dvaput krenuo na njega. Slon je zastao na kratko, kako bi se suočio s vodičem koji je kod sebe imao štap. 

- Susret sa slonom autentičan je primjer toga kako smirena energija može da utječe na ponašanje divljih životinja - izjavio je Meksmit.

Većina vodiča koji su vidjeli ovaj video priznaje da bi upucala slona u samoodbrani da su se našli u sličnoj situaciji.  

Videosnimak je dokaz da inteligencija slona i složeno ponašanje pokazuju kako ljudi i životinje mogu da se povežu na miran način.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.