29.10.2022. 20:42
0
Za dlaku izbjegla ugriz morskog psa: Krenula uskočiti u more, a onda se pred njom stvorile velike ajkule
Kad je ugledala morskog psa koji je naletio na plastično zagađenje, Okean je morala reagovati.

Taman kad je bila spremna skočiti, pred licem joj se pojavio drugi najopasniji morski pas u svijetu, tigar koji ima i nadimak “Kraljica Niki”.

Ramsej se brzo povukla nazad u čamac dok joj je morski predator pokušavao zagristi peraje.

Ali ova istraživačica mora nije dopustila da je parališe strah – štoviše, nasmijala se “incidentu”, ekspresno je identifikovala morskog psa i nastavila roniti kako bi locirala dvije druge velike ženke.

“- Vidjela sam morskog psa kako udara o plutajuću plastiku pa sam mu pojurila pomoći, a on me ovako pozdravio – našalila se na Instagramu, piše Jutarnji.

– Nisam mogla vidjeti daleko, a vjerovatno nisu mogli ni oni (morski psi), pa mislim da je Niki više reagovala na zvuk mog ulaska u okean i moju sjenu – objasnila je na društvenim mrežama.

Dodala je kako morske pse dodatno privlače kamere, što je vjerovatno bio slučaj i s “Kraljicom Niki” jer je brod bio pun opreme za snimanje.




(Admir O.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.