19.10.2023. 11:05
0
Posebna Buba prodata na aukciji: Stara 44 godine, prešla samo tri kilometra
U pitanju je Volkswagen 1203LE Beetle Karmann Cabriolet iz 1979. godine

Čuvena Buba ljubitelj je mnogih kolekcionara. Jedan poseban primjerak VW Beetle modela prodat je nedavno na aukciji u Velikoj Britaniji, i to za 49.500 funti (oko 57.000 eura).

U pitanju je Volkswagen 1203LE Beetle Karmann Cabriolet iz 1979. godine, a zanimljivo je da je ovaj automobil prešao tek malo više od tri kilometra.

Praktično nov primjerak Bube predstavlja jedan od posljednjih proizvedenih Karmann kabrioleta kojima se volan nalazi na desnoj strani.

Prema podacima koji su javno dostupni, automobil je prekriven prašinom ali je čuvan u zatvorenoj prostoriji, i lakiran je u Brazil-smeđu boju. Osim prašine, sve ostalo je u odličnom stanju, uključujući i motor i točkove, prenosi Raport.

(Mubina Lj.)

BubaAutoVW
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.