8.11.2023. 18:03
0
Žena zakasnila na let, pa trčala po pisti kako bi zaustavila avion: Policija je morala uhapsiti
Žena je uhapšena nakon što je navodno uletjela na pistu na aerodromu u Canberri (Australija) u očiglednom pokušaju da zaustavi let koji je trebao da krene bez nje.

Cijeli incident je zabilježen kamerom dok je žena navodno protrčala pored aerodromskog osiguranja na pistu i prišla avionu, mašući pilotu da je pusti na QantasLink let za Adelaide.

Žena je uhapšena od strane Australijske federalne policije (AFP) u srijedu,1. novembra, u 19.30 sati.

Svjedoci su gledali sa kapije dok se događaj odvijao, iznenađeni što je niko nije zaustavio. "Ljudi su bili pomalo zbunjeni, činilo se da ne znaju šta da rade, to je bilo čudno", rekao je Dennis Bilic, koji je snimio incident, za 9News. "Pitali smo se: ‘Hoće li je iko zaustaviti?‘"

Još jedan svjedok, Simon Hales, rekao je: "Pokušavala je dozvati pilota, pokušavala je privući njegovu pažnju i skočiti, bilo je bizarno."

Hales se obratio na Facebooku nakon incidenta izražavajući svoju zabrinutost. "Dama koja je propustila svoj let očigledno je mislila da ga još uvijek može uhvatiti", stajalo je u objavi.

"(Ona) je gurnula osoblje na vratima, trčala niz pistu i prišla avionu. Srećom, pilot je bio upozoren ili ju je primijetio i isključio motor."

Letovi na aerodromu su kasnili oko 10 minuta. Svi operacije su sada vraćene u normalu. AFP je rekao da će pružiti više detalja "u odgovarajuće vrijeme".


 
(Ajdin B.)
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.