20.11.2023. 19:02
0
Milijarder za svojih 1200 zaposlenika i njihove obitelji platio put u Disneyland
FOTO: profimedia
Američki poduzetnik Ken Griffin počastio je svoje zaposlenike putovanjem u Disneyland kako bi proslavili godišnjicu rada tvrtke.

Osnivač Citadel LLC-a, multinacionalnog hedge fonda, pozvao je svojih 1200 zaposlenika i njihove obitelji da uživaju u Disneylandu Tokyo. Pokrio je sve troškove - putovanje, ulaznice za tematski park i pobrinuo se za sigurnost njihove djece.

Osim toga, 55-godišnji Ken je svojim zaposlenicima platio privatne koncerte grupe Maroon 5 i Calvina Harrisa.

Ovo nije prvi put da je milijarder počastio svoje osoblje. Prošle godine ih je poveo na trodnevno putovanje u Walt Disney World i platio nekoliko pop koncerata, osiguravajući hranu i piće.

 Ken Griffin također posjeduje Citadel Securities, jednog od najvećih proizvođača na tržištu u SAD-u. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 35.2 milijarde dolara, navodi Index.

(M.Lj.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.