12.12.2023. 16:36
0
Dobila na lutriji, pohvalila se fotografijom pa ostala bez para
FOTO: ilustracija
Drena Haris iz Indijane nedavno je kupila listić lutrije Hoosier i osvojila 500 dolara.

Fotografiju svog dobitnog listića objavila je na Facebooku.

Nakon što je Amerikanka objavila fotografiju, nepoznati lopov je prepoznao priliku. Prodao je priču prodavcu da je on osvojio novac i podigao dobitak, piše LadBible.

Prevara možda ne bi uspjela da je dobitak bio nešto veći. Naime, prodavcima koji rade za lutriju Hoosier dozvoljeno je da isplate nagrade do 600 dolara, a onaj ko je izveo prevaru dobio je gotovinu.

Kad je Haris shvatila šta se dogodilo, bilo je prekasno i odbili su da joj isplate 500 dolara.

Razočarana dobitnica uložila je žalbu na tu odluku, ali dok se stvar razriješila, prodavnica u kojoj je kupila dobitni listić već je bila propala.

Čak Tejlor, direktor pravnih poslova i usklađenosti lutrije, objasnio je da bi Haris možda mogla da dobije novac da je reagovala ranije.

"Da je brzo djelovala i došla ubrzo nakon toga, mogli smo da imamo dokaz, ali kada se ona javila, prodavnica u kojoj je unovčen listić nije radila dva mjeseca. Nažalost, ne možemo nešto da platimo dva puta", rekao je.

(Aldin B.)

SAD
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.