18.6.2020. 13:56
Pileća savijača
Naš kuhar je ovoga puta iskoristio svoje slastičarske vještine u pripremi slanog jela i dobio je pravi specijalitet koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci:

500 g pilećeg filea (faširanog)
250 g špinata
100 g goude
50 g prezle
2 češnja bijelog luka
1 kašika koncentrata paradajza
1 jaje
svježi peršun
so
mješavina začina
timijan
biber
maslinovo ulje

povrće iz woka:
1 ljubičasti luk 
1 tikvica
1 patlidžan 
1 svježi paradajz
150 g sjeckanog paradajza (konzerva)
maslinovo ulje
timijan
biber
so

Pileći file možete samljeti uz pomoć mašine ili ga, kao što je to naš kuhar učinio, usitniti nožem. U meso dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i peršun, koncentrat paradajza, jaje, prezlu, te so, biber i timijan, pa sve dobro izmiješajte. 

Špinat kratko skuhajte, pa i njega usitnite, a goudu narendajte.

Smjesu od mesa razvaljajte na papiru za pečenje koji ste prethodno premazali maslinovim uljem u oblik pravougaonika. Zatim, na meso stavite špinat i izrendani sir, pa sve urolajte i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta.

Dok se štrudla od mesa peče, napravite sočni prilog od povrća. U wok tavi zagrijte maslinovo ulje, pa najprije popržite ljubičasti luk isječen ploške. Kad luk omekša dodajte patlidžan i tikvicu izrezane na kockice. Na kraju dodajte svježi paradajz, također izrezan na kockice, te sjeckani paradajz u sosu iz konzerve. Sve začinite sa soli, biberom i timijanom i poslužite uz mesnu štrucu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana