22.6.2020. 11:28
Istočnjačka pasta salata
Tjestenina može biti vrlo ukusna i bez jakih i teških umaka, a u to ćete se uvjeriti nakon što se počastiti ovom pasta salatom sa istočnjačkim šmekom.
Sastojci:

300 g integralnih špageta
1 mrkva
1 stabljika prase
½ crvene paprike
20 g sjemenki suncokreta
20 ml soja sosa
curry u prahu
maslinovo ulje

Proključajte veću količinu vode, pa ja posolite i blago pouljite maslinovim uljem. Tada ubacite špagete i skuhajte ih al dente. Gotove špagete ostavite da se ohlade.

Za to vrijeme u tavi kratko prepržite sjemenke suncokreta dok ne porumene, pa ih izvadite u zdjelicu i ostavite sa strane. U tavi, potom, zagrijte maslinovo ulje, pa na laganoj vatri dinstajte prasu isjeckanu na ploškice, rendanu mrkvu i crvenu papriku isjeckanu na kockice. Povrće nemojte soliti, jer ćete koristiti soja sos koji je dovoljno slan i aromatična.

Dakle, preprženo povrće dodajte ohlađenim špagetama, a u posebnoj zdjelici pomiješajte soja sos i curry prah s kojim ćete preliti vašu salatu. Sve dobro izmiješajte i poslužite sa narendanim parmezanom. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana