5.10.2020. 14:33
Jednostavni kolač sa šljivama
Nekada su najjednostavniji recepti oni najbolji. U to ćete se uvjeriti nakon što se počastite ovim izdašnim kolačem sa šljivama.
Sastojci:

350 g brašna 
300 g pavlake 
250 g šljiva
200 g šećera
50 g bademovih listića
50 g smeđeg šećera
4 jaja
2 vrećice vanilin šećera
1 vrećica praška za pecivo

Najteža radnja u pripremi ove poslastice je u tome da šljive očistite od košpica, ali znajući da vas čeka neslućeno zadovoljstvo u konzumiranju slatka, onda vam to i neće biti prevelik problem. Posebno ako koristite veće šljive.

Očišćene šljive ostavite sa strane, pa pripremite tijesto. Najprije, pjenasto izmiksajte jaja, šećer i vanilin šećer. Tada umiješajte pavlaku sa što većim udjelom mliječne masti. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivom,  pa ga postepeno umiksajte u smjesu.

Dobivenu smjesu izlijte u kalup, pa ravnomjerno po tijestu rasporedite šljive. Slobodno ih slažite što bliže jednu uz drugu. Kolač potom, pospite prvo listićima badema, a potom i smeđim šećerom. Tako pripremljen kolač stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. Kolač poslužite ohlađen, ili topao uz sladoled od vanilije. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana