6.10.2020. 14:28
Pasta gulaš
Za dobar gulaš potrebno je malo više vremena i pravi omjer začina da biste na kraju dobili mekano i ukusno meso u još ukusnijem sosu.
Sastojci:

600 g junetine
30 g koncentrata paradajza
30 g brašna 
3 manja luka
2 češnja bijelog luka
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
1 kašika mljevene crvene paprike
½ kašičice muškatnog oraščića
svježi peršun

prilog:
120 g tjestenine

Junetinu izrežite na malo veće zalogaje, a u plastičnoj zdjeli ili kesi pomiješajte brašno, biber, so, mljevenu crvenu papriku i muškatni oraščić. Zatim, dodajte komade mesa i dobro ih uvaljajte u mješavinu.

U dubljoj i široj Tefal tavi zagrijte ulje, pa dodajte začinjene komade mesa i pržite dok ne porumeni lijepo sa svih strana. Tada dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, te prelijte sa 150 ml tople vode. Poklopite i krčkajte oko sat vremena, uz povremeno miješanje. Ako vam tekućina ispari, slobodno dodajte još vode.

Nakon sat vremena u gulaš umiješajte koncentrat paradajza, po potrebi dodajte još vode i ubacite čitave tri manje glavice luka. Opet poklopite i krčkajte narednih pola sata. Pred kraj kuhanja, luk usitnite, te pripremite tjesteninu.

U većoj šerpi zakuhajte veću količinu vode, pa dodajte tjesteninu po želji i kuhajte oko 10 minuta. Skuhanu tjesteninu možete ubaciti u gulaš i sve dobro izmiješati, ili je možete staviti u tanjur pa je preliti gulašem. Koju god kombinaciju odaberete, nećete pogriješiti. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana