28.1.2021. 11:04
Pasta al gorgonzola
Danas je vrijeme za tjesteninu, ali posebnu tjesteninu.
Sastojci: 

200 g pasteso

50 g šeri paradajza
10 g bijelog luka
đumbir
peršun
ruzmarin
muškatni oraščić
origano
30 g gorgonzole
50 g žutog sira
parmezan
so + biber
200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Posoljena pasta se prokuha u vodi, a onda se dodaju preostali sastojci, odnosno začini. Prije svega, potrebno je preostale sastojke i začini isprčiti, dodati im parmezan, vrhnje za kuhanje, a onda skuhanu pastu.

Sve se izmiješa, a onda se opet doda parmezan. Peče se na 250 stepeni oko 10 minuta. Uživajte!
 
Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana