1.6.2022. 14:59
Kad je meso mekano, onda je jelo u potpunosti uspjelo. Postoje jela koja su preukusna, ali meso ostane žilavo ili bude suho. Kod junetine al gusto meso je upravo onakvo kakvo bi trebalo biti... sočno, mekano i preukusno!
Sastojci:
600 g junetine
150 ml pelata (iz konzerve)
600 ml vode
100 g leblebija (iz konzerve)
100 g smeđeg graha (iz konzerve)
200 g meksičkog miksa (kukuruz, paprika, grašak)
1 luk
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
chili prah
svježi peršun
so
biber
Meso izrežite na kocke (3X3 cm), pospite ga chili prahom, pa ga prepržite na maslinovom ulju. Kada porumeni, u
Tefal šerpu dodajte luk narezan na kolutiće, pa i njega kratko prepržite.
Zatim, dodajte tanko narezan bijeli luk, te ocijeđenu leblebiju i smeđi grah, kao i meksički miks. Ulijte pelat zajedno sa umakom, te sve posolite i pobiberite. Prelijte toplom vodom i krčkajte oko sat vremena. Pred kraj, u jelo dodajte sitno nasjeckan svježi peršun.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.