1.6.2022. 14:59
Junetina el gusto
Kad je meso mekano, onda je jelo u potpunosti uspjelo. Postoje jela koja su preukusna, ali meso ostane žilavo ili bude suho. Kod junetine al gusto meso je upravo onakvo kakvo bi trebalo biti... sočno, mekano i preukusno!
Sastojci:

600 g junetine
150 ml pelata (iz konzerve)
600 ml vode
100 g leblebija (iz konzerve)
100 g smeđeg graha (iz konzerve)
200 g meksičkog miksa (kukuruz, paprika, grašak)
1 luk
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
chili prah
svježi peršun
so 
biber

Meso izrežite na kocke (3X3 cm), pospite ga chili prahom, pa ga prepržite na maslinovom ulju. Kada porumeni, u Tefal šerpu dodajte luk narezan na kolutiće, pa i njega kratko prepržite.

Zatim, dodajte tanko narezan bijeli luk, te ocijeđenu leblebiju i smeđi grah, kao i meksički miks. Ulijte pelat zajedno sa umakom, te sve posolite i pobiberite. Prelijte toplom vodom i krčkajte oko sat vremena. Pred kraj, u jelo dodajte sitno nasjeckan svježi peršun.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana