8.6.2022. 12:59
Kažu da su punjene paprike onoliko dobre koliko im je dobar fil. Ove ne mogu da ne valjaju, a rastopljeni sir preko dođe kao šlag na tortu!
Sastojci:
400 g paprika
500 g faširanog mesa (junetina)
½ tikvice
½ glavice kupusa
1 luk
listići sira edamera (oko 100 g)
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica chili praha
so
biber
U
Tefal tavi popržite sitno nasjeckan luk, pa mu dodajte faširano meso. Kada meso porumeni, dodajte kockice tikvice, te trakice kupusa. Posolite, pobiberite, pa dodajte chili prah i bijeli luk u prahu. Dinstajte sve oko 15 minuta.
Paprikama odstranite peteljku i sjemenke kako biste napravili rupu za punjenje. Možete ih malo posoliti, pa ih napuniti smjesom od mesa i povrća. Napunjene paprike stavite peći na 200 stepeni oko 15 minuta. Tada ih izvadite, pa preko njih stavite listiće sira edamera. Paprike vratite u rernu, pojačajte temperaturu na 250 i pecite još 5 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.