13.6.2022. 12:11
Kokos je toliko jedinstven po svom mirisu i okusu, tako da su kolači sa ovom namirnicom uvijek nešto posebno.
Sastojci:
biskvit:
300 g brašna
200 g kokosovog brašna
300 g šećera
200 ml jogurta
200 ml mlijeka
200 ml ulja
1 vanilin šećer
½ vrećice praška za pecivo
glazura:
3 kašike ulja
100 g čokolade
dodatno:
sirup od borovnice
U veću zdjelu ulijte jogurt, mlijeko i ulje, pa im dodajte šećer i vanilin šećer.
Tefal mikserom sjedinite smjesu.
Zatim u „mokre“ sastojke dodajte brašno, kokosovo brašno, te prašak za pecivo i nastavite miksati dok ne dobijete kremastu smjesu. Sve izlijte u tepsiju ili kalup za kolače i stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni oko pola sata.
Vruć biskvit, najprije, prelijte po krajevima sirupom od borovnice, a po sredini sa čokoladnom glazurom. Glazuru napravite tako što ćete kockice čokolade otopiti na malo ulja. Kolač možete konzumirati topao, a dobar je i kada se ohladi.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.