13.6.2022. 12:11
Kokosmos
Kokos je toliko jedinstven po svom mirisu i okusu, tako da su kolači sa ovom namirnicom uvijek nešto posebno.
Sastojci:

biskvit:
300 g brašna
200 g kokosovog brašna
300 g šećera
200 ml jogurta
200 ml mlijeka
200 ml ulja
1 vanilin šećer
½ vrećice praška za pecivo

glazura:
3 kašike ulja
100 g čokolade

dodatno:
sirup od borovnice

U veću zdjelu ulijte jogurt, mlijeko i ulje, pa im dodajte šećer i vanilin šećer. Tefal mikserom sjedinite smjesu.

Zatim u „mokre“ sastojke dodajte brašno, kokosovo brašno, te prašak za pecivo i nastavite miksati dok ne dobijete kremastu smjesu. Sve izlijte u tepsiju ili kalup za kolače i stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni oko pola sata.

Vruć biskvit, najprije, prelijte po krajevima sirupom od borovnice, a po sredini sa čokoladnom glazurom. Glazuru napravite tako što ćete kockice čokolade otopiti na malo ulja. Kolač možete konzumirati topao, a dobar je i kada se ohladi.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana