22.7.2022. 13:08
Meksička rerna
Šta to tako dobro miriše? Burek? Pita? Pečenje? Ne, to je Meksička rerna, jelo koje objedinjuje meksičku kuhinju. Sve je tu... i meso, i povrće, i tortilje!
Sastojci:

500 g faširanog mesa (junetina)
1 luk
1 paradajz
½ crvene paprike
½ tikvice
50 g kukuruza (iz konzerve)
100 g bijelog graha (iz konzerve)
4 – 5 komada kukuruznih tortilja
100 g žutog sira
100 ml ljutog kečapa
ulje
biber
so

Na ulju prepržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte faširano meso. Kada meso porumeni, dodajte kockice paprike i tikvice. Kratko dinstajte, pa dodajte kockice paradajza, te kukurz i grah iz konzerve. Posolite, pobiberite i krčkajte oko 10 minuta.

Dobivenu smjesu od mesa i povrća umotajte zajedno sa dijelom narendanog žutog sira u tortilje i poslažite u tepsiju. Prelijte ih ljutim kečapom i pospite ostakom žutog sira, pa stavite peći na 220 stepeni oko 10 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana