6.10.2022. 14:31
Ribarska tajna
Svi imaju neke svoje tajne, pa tako i ribari. Jedna od njih je i ona o ribi salpi, za koju mnogi misle kako je slabe kvalitete. Ali, ribari znaju tajnu!
Sastojci:

1 kg salpe
300 g batata
100 g putera
60 ml maslinovog ulja
morska krupna so
svježi peršun
1 češanj bijelog luka
chili prah
biber

Za početak napravite marinadu. U dubljoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, morsku krupnu so, biber, chili prah i sitno nasjeckane bijeli luk i svježi peršun.

Batat ogulite i izrežite na jednake ploške, pa ih poredajte po dnu tepsije. Preko njih stavite očišćenu ribu, pa sve zajedno izdašno premažite marinadom. Puter izrežite na listiće, pa ih stavite ispod i u ribu, te po ribi.

Tepsiju stavite u rernu, naštimajte temperaturu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana