29.05.2025 15:39
0
Filovana patka
Najjednostavnija priprema patke jeste da se zapeče. No, da to ne bi bilo samo obično pačje pečenje, dodali smo i zanimljivo punjenje.
Sastojci:

1 cijela patka
300 g pšenice
300 g crvene paprike
50 g putera
1 luk
100 g pačje jetrice
so
biber
mješavina začina
svježi peršun

Patku, operite, pa dobro posušite. Zatim je pospite solju, biberom i mješavinom začina, pa sve dobro rukama utrljajte. Stavite u tepsiju i ostavite sa strane.

Potom, napravite nadjev. Pšenicu skuhajte, pa je sameljite u sjeckalici. U većoj tavi na puteru prepržite narezan luk, pa dodajte džigericu od patke. Pržite desetak minuta, pa dodajte pšenicu. Dodajte so, biber, mješavinu začina i sitno nasjeckan svježi peršun. Sve dobro izmiješajte, pa skinite s vatre.

Sa ovim nadjevom napunite unutrašnjost patke, a otvor učvrstite čačkalicama, kako bi punjenje ostalo unutra. U tepsiju stavite i cijele crvene paprike, pa sve prelijte sa 300 ml vode. stavite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 90 minuta. Povremeno (najbolje svakih pola sata), otvorite rernu, pa sa tečnosti iz rerne, koje će biti dosta, polijte nekoliko puta patku.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.