Kad god ste u nedoumici šta napraviti za ručak na brzinu, tjestenina je pravi izbor. Na primjer, penne s tunjevinom su vrhunski obrok koji je gotov za manje od pola sata!
Sastojci:
400 g penne paste
180 g tunjevine iz konzerve
10 ml maslinovog ulja
7 g soli
20 ml ulja
1 veći luk
3 češnja bijelog luka
30 g zelenih maslina
500 ml paradajz sosa
origano
bosiljak
svježi peršun
so
biber
Za početak u litri vode sa malo maslinovog ulja i soli skuhajte penne.
U drugoj šerpi na ulju prepržite sitno nasjeckan luk, pa mu dodajte sitno nasjcekan bijeli luk i zelene masline. Sve dobro izmiješajte, pa ulijte paradajz sos.
Kad umak proključa, smanjite vatru, pa dodajte tunu iz konzerve, te začine: origano, bosiljak i svježi peršun. Pustite sve da krčka desetak minuta, pa skinite s vatre i umiješajte penne.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.