Nije lako postići da krila budu hrskava, a iznutra sočna i mekana, ali recept postoji. Mi smo ga isprobali i mogli smo još jednu tepsiju „opuhati“.
Sastojci:
500 g pilećih krila
2 jaja
50 g gustina
biber
so
100 ml ulja za prženje
preljev:
50 g kečapa
20 ml vode
10 g meda
10 ml sirćeta
10 ml soja sosa
1 kašičica bijelog luka u prahu
Krila posolite i pobiberite, pa dobro ih rukama „izmasirajte“ kako bi se začini što bolje uhvatili za meso. Začinjena krila ostavite oko pola sata u frižider.
Ohlađena krila, potom, uvaljajte u gustin, te u umućena jaja. Zagrijte ulje u većoj tavi i krila pržite oko 7-9 minuta sa obje strane. Izvadite ih na ubrus i pustite da se prohlade.
U posebnoj zdjeli zamutite kečap, vodu, sirće, med, soja sos i bijeli luk u prahu. Prohlađena krila prebacite u tepsiju, pa ih prelijte dobivenom smjesom i stavite peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtube, facebook, instagram i tiktok.