05.08.2025 10:53
0
Zapečena pileća krila
Nije lako postići da krila budu hrskava, a iznutra sočna i mekana, ali recept postoji. Mi smo ga isprobali i mogli smo još jednu tepsiju „opuhati“.
Sastojci:

500 g pilećih krila
2 jaja
50 g gustina
biber
so
100 ml ulja za prženje

preljev:
50 g kečapa
20 ml vode
10 g meda
10 ml sirćeta
10 ml soja sosa
1 kašičica bijelog luka u prahu

Krila posolite i pobiberite, pa dobro ih rukama „izmasirajte“ kako bi se začini što bolje uhvatili za meso. Začinjena krila ostavite oko pola sata u frižider.

Ohlađena krila, potom, uvaljajte u gustin, te u umućena jaja. Zagrijte ulje u većoj tavi i krila pržite oko 7-9 minuta sa obje strane. Izvadite ih na ubrus i pustite da se prohlade.

U posebnoj zdjeli zamutite kečap, vodu, sirće, med, soja sos i bijeli luk u prahu. Prohlađena krila prebacite u tepsiju, pa ih prelijte dobivenom smjesom i stavite peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kuhpoh pratite i na društvenim mrežama: youtubefacebookinstagram i tiktok.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2025, Source d.o.o.