vijesti

Objavljeno: 28.11.2012
Naročito u BiH

Obrazovanje za demokratiju važno u svakoj zemlji

Obrazovanje za demokratiju je važno u svakoj zemlji, ali još više u zemlji kao što je BiH zbog napetosti koje još vladaju u njoj.

Ovo je za Fenu izjavila direktorica za građansko i demokratsko učešće Vijeća Evrope Olof Olafsdottir, govoreći na otvaranju seminara "Obrazovanje za demokratiju:  svrha, praksa i perspektive".

Seminar je inače organiziran u povodu 70. godišnjice od tragične smrti poljskog pedagoga jevrejskog porijekla Janusza Korczaka koji je ubijen u nacističkom logoru Treblinka.

Govoreći za Fenu o problemu tzv. dvije škole pod istiom krovom Olafsdottir je najavila da će se Vijeće Evrope u narednom periodu više baviti ovim problemom.

"Ali ako imate mlade ljude koje od rane dobi učite demokratiji i ljudskim pravima možda ćete prevladati ovaj problem", naglasila je ona, dodajući da djeca trebaju biti zajedno u učionicama a nikako razdvojeni.

(Fena)

Komentariši
Komentariši na facebook-u

Podijeli na Twitter-u

Lajkuj članak
Komentariši članak


Komentari ( 0 )
Trenutno nema odobrenih komentara za ovaj članak!
Copyright © 2015 Source d.o.o. KontaktArhiva Cjenovnik Oglašavanja
Svi foto i video sadržaji su predhodno javno objavljeni putem Youtuba ili ostalih internet medija. Ako bilo koji sadržaj objavljen sa naše strane krši Vaša autorska prava molimo da nam javite na redakcija@source.ba radi uklanjanja sadržaja.
All photo and video content as previously publicly disclosed through YouTube or other Internet media. If any content posted by us infringes your copyright, please let us know at redakcija@source.ba to remove content.