vijesti

Objavljeno: 22.09.2012
Zahtjev tuzlanskih prosvjetnih radnika

Isplata regresa i naknada ili protesti

Sindikati posvjetnih radnika Tuzlanskog kantona zahtijevaju od kantonalne Vlade da ispoštuje zakonsku obavezu i odmah donese odluku o isplati regresa i pripadajućih naknada za ovu godinu, ili će u protivnom organizovati proteste. Kantonalni odbori Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja i Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja Tuzlanskog kantona donijeli su danas zaključak na zajedničkoj vanrednoj sjednici.

"Ukoliko Vlada Tuzlanskog kantona, najkasnije do 26. septembra do 12.00 časova, ne donese odluku o isplati regresa i pripadajućih naknada, ili ne da pisanu garanciju potpisivanjem sporazuma sa sindikatima o isplati, sindikati će u skladu sa svojim zaključcima organizovati štrajk upozorenja, proteste i sve zakonom dozvoljene oblike sindikalne borbe", navodi se u saopštenju ovih sindikata.

(Srna)

Komentariši
Komentariši na facebook-u

Podijeli na Twitter-u

Lajkuj članak
Komentariši članak


Komentari ( 0 )
Trenutno nema odobrenih komentara za ovaj članak!
Copyright © 2015 Source d.o.o. KontaktArhiva Cjenovnik Oglašavanja
Svi foto i video sadržaji su predhodno javno objavljeni putem Youtuba ili ostalih internet medija. Ako bilo koji sadržaj objavljen sa naše strane krši Vaša autorska prava molimo da nam javite na redakcija@source.ba radi uklanjanja sadržaja.
All photo and video content as previously publicly disclosed through YouTube or other Internet media. If any content posted by us infringes your copyright, please let us know at redakcija@source.ba to remove content.