1.12.2015. 17:47
3
Tea Bošković: Volim visoke i sportski građene muškarce, a najseksipilniji na svijetu je Brad Pitt
Prije tri godine osvojila je titulu prve pratilje na izboru za Miss Hrvatske, bila je prva pratilja na izboru za Miss dijaspore Hercegovine, prva pratilja na izboru za Miss Mepasa, a 2014. godine izabrana je među 12 najseksipilnijih Hrvatica. Ima li smo priliku da je gledamo u spotovima za pjesme "Da ti ko čovjek oprostim" Harija Varešanovića, "Samo da znaš" od Divljih jagoda, a nedavno se pojavila u spotu Amela Ćurića za pjesmu "Neizdrživo". Ona je model i magistrica psihologije. Ukoliko već niste shvatili, riječ je o lijepoj Hercegovki Tei Bošković.

Source.ba: Kako ste ušli u svijet modelinga?

Tea Bošković: Skroz slučajno. Dobila sam snimanje za jedan proizvod i vidjela da mi se taj posao sviđa, te da me kamera voli. Nakon toga su usljedili upiti za još neke poslove koje sam odradila, dok nisam potpisala svoj prvi ugovor sa agencijom i otišla raditi van granica BiH. 

Source.ba:  Koliko je taj posao težak, da li ima negativnih strana?

Tea Bošković: Da to je dosta težak posao jer se snima po cijeli dan, ponekad i više dana. Zna biti zamorno, ali sve u svemu, ja iz njega izvlačim najbolje što mogu, tako da taj posao stvarno morate voljeti da bi ste se s njim ozbiljno bavili. Naravno, i kamera mora voljeti vas. S tim poslom sam puno putovala i još uvijek putujem, morate biti spremni u svakom trenutku napustiti svoj dom i krenuti.

Source.ba: Zbog čega mislite da ni na jednom takmičenju niste osvojili prvo mjesto? 

Tea Bošković: Iskreno, moje mišljenje je da su sva ta takmičenja za izbor ljepote namještena, a to govori i sam moj rezultat i tri lente koje posjedujem. Koliko god to glupo zvučalo, ali tako je. Mislim da zbog toga jako puno lijepih i mladih djevojaka odustane od prijave na bilo kakvo takmičenje ljepote. Ipak, moje mjesto prve pratilje na sva tri takmičenja govori mnogo.

Source.ba: Planirate li u budućnosti da se ponovo prijavite neko takmičenje ljepote?

Tea Bošković: Nisam planirala, mislim da sam se na tom području ostvarila, a i posvećena sam modelingu i drugim stvarima.


Source.ba: S kojim poznatim kompanijama/brendovima ste sarađivali?

Tea Bošković: Ne znam koliko ste upućeni u tržišta na kojima sam radila pa vam imena dizajnera možda ne bi previše značila. Radila sam za naše brendove, bila sam zaštitno lice Alme Ras, Bellisime, Kulture ljepote... Snimila sam mnoge reklame kao što su one za Rojal-Firma Tisal, Nutrico Diet proizvodi, švicarske čokoladice Bachmann i mnoge druge. 

Source.ba: Sarađivali ste sa Amelom Ćurićem, Divljim Jagodama i Harijem Varešanovićem, s kim je bilo najbolje radite?

Tea Bošković: Pored njih sam surađivala sa još nekim pjevačima pa ne bih voljela izdvajati nekog posebno. Pjevači za koje sam radila su uvijek bili oni čije se pjesme i muzika meni lično sviđaju. Svako na svoj način. 

Source.ba: Ko je Vaš uzor u svijetu mode?

Tea Bošković: Nemam posebnog uzora na tom polju, ali svjetski top modeli svojim radom ostavljaju veliki utisak.

Source.ba: Da li u budućnosti planirate napustiti svijet mode i baviti se psihologijom?

Tea Bošković: Završila sam psihologiju i sada sam magistrica psihologije. Na to sam jako ponosna jer taj fakultet nije bio nimalo lagan, uložila sam jako puno truda i rada. Svakako se u budućnosti planiram baviti psihologijom jer obožavam tu nauku. 

Source.ba: Osim prirode, koja je tajna Vašeg lijepog izgleda? Na koji način održavate lice, kosu i tijelo?

Tea Bošković: Nemam nikakvu posebnu tajnu. Privatno se ne šminkam puno i ne koristim puder. Mislim da je to jako bitno za lice, da koža može disati. Nastojim se hraniti zdravo i paziti šta jedem.

Source.ba: U čemu ste najbolje osjećate kada je odjeća u pitanju? Da li "patite" za markiranom odjećom?

Tea Bošković: Ne patim ni za čim,oblačim isključivo šta mi se sviđa. Bilo to markirano ili ne, ako mi se sviđa nosim. Najbolje se osjećam u trenerci i tenama. 

Source.ba: Kako biste sebe opisali?

Tea Bošković: Ja sam dosta ambiciozna osoba, otvorena ka iskustvu i jako komunikativna. Dobronamjerna sam i spremna pomoći u svakom trenutku. Volim dobre, iskrene i pozitivne ljude i sa takvima se nastojim okružiti. Prezirem ljubomoru i zavist. 

Source.ba: Kako provodite slobodno vrijeme, šta najviše volite raditi kada niste na poslu?

Tea Bošković: Volim otputovati negdje na neko lijepo mjesto, u prirodu, gdje se mogu opuštati, slušati muziku i čitati knjige. 

Source.ba: Jeste li zaljubljeni, imate li dečka?

Tea Bošković: Uvijek sam zaljubljena. 

Source.ba: Kakve muškarce volite?

Tea Bošković: Volim visoke muškarce, sportski građene. Bitno mi je da drže do sebe. Psihički mi je bitno da su iskreni, dobrog srca, ambiciozni i sa velikim smislom za humor. Volim kada me muškarac zna nasmijati.

Source.ba: Ko je po Vašem mišljenju najseksipilniji muškarac na svijetu?

Tea Bošković: Brad Pitt.

(Adna Zukanović-Zilić)
(Fotografije ustupila Tea Bošković)

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.