30.3.2018. 10:54
0
Sadik Ahmetović o kandidaturi za predsjednika RS-a: Nikada nisam nigdje živio, ni bio prijavljen, osim Srebrenice
Sadik Ahmetović, biće kandidat za predsjednika, odnosno potpredsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i član Nezavisnog bloka, je još jedan od kandidata za manji bh. entitet, pored Ramiza Salkića, bivšeg načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića, te Jusufa Arifagića iz Nezavisne bosanskohercegovačke liste.

Predsjednik i potpredsjednici Republike Srpske direktno se biraju s liste kandidata za predsjednika Republike Srpske.

Za predsjednika Republike Srpske bira se kandidat koji osvoji najveći broj glasova, a za potpredsjednike Republike Srpske kandidati iz reda druga dva konstitutivna naroda koji imaju najveći broj glasova poslije izabranog predsjednika Republike Srpske.

Poslušajte u priloženom videu šta nam je rekao Ahmetović o svojoj kandidaturi i stanju u RS-u.

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.