7.1.2016. 14:11
16
"Vjerujem da će Sebija UKCS preko noći preporoditi, da će gubitak od sto miliona nestati već iduće godine"
Za direktoricu Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu izabrana je Sebija Izetbegović, supruga bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića .

Dr. Sebija Izetbegović, ranije direktorica Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, bila je jedini kandidat za čelnu poziciju UKCS-a.

Mnogi su ovaj izbor okarakterisali očekivanim, jer kako kažu u našoj zemlji sve i funkcioniše po sistemu po kojem je i Sebija izabrana. 

Bivši direktor Opće bolnice Bakir Nakaš je za Source.ba komentarisao imenovanje Sebije Izetbegović ističući kako uopće nije iznenađen izborom. 

“U suštini ako vi obezbjedite uslove da ono što zamislite realizujete, onda više nema smisla ni da se takmičite ni da konkurišete. To nije samo u pitanju njena pozicija, u cijelom društvu se dobijaju tako pozicije. Šta god da vam kažem svako će reći da sam uvrijeđena mlada, ali to je tako. Ne bi me čudilo ni da je bilo još pet kandidata, da se forma zadovolji, ali više nije ni forma potrebna”, kaže Bakir Nakaš. 

Da mu je ovaj izbor smiješan, Nakaš je potvrdio i svojim veoma ironičnim komentarom u kojem govori o sposobnostima koje posjeduje Sebija.

"Kažu da je kvalitetna, kažu da može sve, kažu da je preporodila Opću bolnicu. Pretpostavljam da će i ovu kuću preko noći preporoditi, da će gubitak od sto miliona nestati već iduće godine i da je to sve gimnastika. Moram biti ironičan jer sutra se nećete imati gdje liječiti", navodi Nakaš.

Sebija Izetbegović je na ovu poziciju došla nakon što je početkom decembra generalni direktor UKCS-a Rusmir Mesihović podnio neopozivu ostavku nakon desetak mjeseci rada.

Imenovanje Sebije na čelo UKCS-a se dešava u vrijeme najave spajanja Opće bolnice i UKCS-a, o čemu niko od nadležnih ne želi otvoreno govoriti.

Biografija Sebije Izetbegović

Sebija Izetbegović je završila Medicinski fakultet u Sarajevu. Po završetku studija volontirala je na Klinici za plastičnu hirurgiju, da bi kasnije kao specijalizant bila primljena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo.

Prema navodima Slobodne Bosne, nakon izbijanja rata Sebija Izetbegović odlazi u Hrvatsku, gdje joj napredovanje u struci osigurava poznati ginekolog Asim Kurjak, kojeg je na početku rata njen svekar Alija Izetbegović imenovao prvim ambasadorom BiH u Hrvatskoj.

Nakon rata Sebija Izetbegović je magistrirala i doktorirala, a 2005. godine dobila je i zvanje profesora. 

U vrijeme kada je mjesto direktora Kliničkog centra obnašao Faris Gavrankapetanović, Sebija je imenovana na mjesto šefice Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra.


(Alen Avdić)

 
16
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.