12.9.2023. 13:40
1
Skandal u Istočnom Sarajevu: Na skupu podrške Dodiku direktor SIPA-e. Ulaz bio omogućen samo RTRS-u, Srni i ATV-u
SNSD-ovac i državni ministar vanjske trgovine Staša Košarac u Istočnom Sarajevu organizirao je sastanak na kojem je pružene podrške optuženom Miloradu Dodiku.

Kako Raport prenosi, brojne medijske ekipe su došle u Administrativni centar Vlade RS, ali je ulaz bio omogućen samo ekipama RTRS-a, ATV-a i Srne.

Nakon sastanka koji je trajao nešto više od sat vremena ministri Staša Košarac i Srđan Amidžić dali su izjave samo predstavnicima ove tri medijske kuće. Ostale medijske ekipe, koje su strpljivo čekale kraj sastanka ispred zgrade Administrativnog centra, ostale su uskraćene za informaciju sa sastanka.

A, kako RTRS prenosi, Košarac je rekao da je potvrđen jedinstven stav - lojalnost Republici Srpskoj i očuvanje njenog ustavnog kapaciteta.

Košarac je naglasio da je neupitna podrška politici Republike Srpske, te da su zaposleni u institucijama koji dolaze iz Republike Srpske iskazali punu podršku institucijama RS.

"Sudski proces protiv predsjednika Republike Srspke Milorada Dodika svi su okvalifikovali kao politički", istakao je Košarac.

Zanimljivo je da se sastanku odazvao i Darko Ćulum, direktor SIPA-e, koja bi trebala istraživati Milorada Dodika.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.