9.10.2023. 16:52
2
"Davoru Dragičeviću sam rekao: 'Ti si čovječe bio vojnik Mladića i Karadžića i tukao si po Sarajevu'. Otišao je u centar i govorio da grad treba zapaliti i sve uništiti"
Davor Dragičević iznio je teške optužbe na račun advokata Duška Tomića.

Otac ubijenog Davida Dragičevića u videu objavljenoj na svojoj Facebook stranici tvrdi da mu je poznati advokat pred nekoliko drugih osoba prijetio ubistvom u Sarajevu.

"Advokat Duško Tomić mi je sad prijetio da će me ubiti. Da sam ja četnik koji je došao u Sarajevo, da sam došao iz Banje Luke i pucao po ovom gradu, da je on ovo branio. Znači, pred pet advokata mi je prijetio smrću i rekao da sam ja pucao po ovom gradu, da sam učestvovao u agresiji na Sarajevo", iznio je Dragičević u obraćanju na Facebooku.

 

Kontaktirali smo advokata Tomića koji nam je svoju stranu priče ispričao.

"Zapravo je počeo disciplinski postupak gdje je on tužio Antu Nobila za onaj slučaj u Hrvatskoj i izgubio, ali je tužio mene ovoj komori ovdje. I naravno, došao čovjek iza leđa i dobacivao i vrijeđao me i svašta nešto vulgarno mi je govorio. Reko: 'Čekaj čovječe, jesi li ti normalan?'. Prvo ja sam u ovom gradu četiri godine branio taj nesretni grad dok si ti bio u vojsci Radovana Karadžića i Ratka Mladića četiri godine i što ste pucali na ovu zemlju. Drugo, došao si Davore ispred Tužilaštva BiH, postavio si šator i tu me vrijeđao i prijetio, i nazvao sam policiju i rekao: 'Sklonite ga'. Zatim si otišao u centar Sarajeva pa si tamo rekao da treba zapaliti grad i sve uništiti. Sada sam i predložio da se sasluša Dodik sa kojim hodaš ispod ruke preko Brčkog, da se opozicija sasluša i da vidimo da se otkrije ko ti je ubio sina. A  ti pred mojom curicom me vrijeđaš, psuješ i prijetiš i pred mojim radnim mjestom Tužilaštvom BiH. I rekao sam: 'Ti si čovječe se borio, tukao i bio vojnik Radovana Karadžića i Ratka Mladića'. Ja sam branio ovaj grad, to je tačno. A šta ću ja da ga ubijem? Čuj da ga ubijem, pa on je ubijen već, njega je ubio život", kazao nam je Tomić.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.