8.4.2024. 20:00
1
Konaković o Svebošnjačkom saboru: Biće to veliki skup nove generacije političara Bošnjaka, ispravljene kičme i bez straha koji grade evropsku budućnost za sebe i djecu
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković oglasio se nakon brojnih reakcija na najavljeni skup političkih predstavnika Bošnjaka koji je zakazan za 12. april u Sarajevu.

On je tim povodom poručio da se do sada kroz prošlost često određeni pojavili sa idejom da nije vrijeme za to.

"Kad god bi se pojavila ideja o okupljanju Bošnjaka i uvezivanju na prostoru Istočne Evrope, uvijek bi se među nama pojavili oni koji kažu nemoj sad, nije vrijeme i treba sačekati... Neki bi negodovali, što je neko drugi sazvao, a ne oni. Uglavnom se takve ideje nikada ne bi realizovale", ističe Konaković.

Navodi da je razlog njihove reakcije strah od Zagreba, Beograda i drugih svjetskih centara moći jer to nekada nekim moćnicima i ne odgovara.

"U petak je veliki skup, jedne nove generacije političara Bošnjaka, ispravljene i uspravne kičme, bez strahova, koji grade evropsku budućnost za sebe i djecu na ovim prostorima", poručuje.

Dodaje da oni tako žele da zaštite svoj identitet i da se tako ujedinjeni okupe oko važnih identitetskih pitanja.

"Da napravimo što bolju evropsku, kulturnu i ekonomsku saradnju i da naravno kao jedan snažan političan narod kreiramo suživot sa ostalim narodima i građanima na ovim prostorima. Bilo kakav izgovor i bježanje od ove ideje nema nikakav argument i ne postoji nikakvo objašnjenje", zaključio je.

(Ajdin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.