10.4.2024. 13:08
1
Nešić: Mirna disolucija rješenje za probleme koje izazivaju Bećirović i Helez
Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić poručio je članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću i ministru odbrane BiH Zukanu Helezu da je "mirna disolucija najbolje rješenje za probleme koje izazivaju svojom retorikom."

Nešić je ponovio da nema članstva BiH u NATO "bez saglasnosti RS i srpskog naroda, jer se kada je riječ o tome RS i te kako pita."

- Helez neka odgovori gdje su helikopteri koje je najavljivao i gdje su ti vojni kampovi u RS koji su mu se priviđali, gdje su ti navodni dronovi samoubice i brojne Helezove gluposti - rekao je Nešić.

Nešić je rekao da Helez, zarad dobijanja jeftinih političkih poena, svakodnevno na prvom mjestu truje bošnjačku populaciju.

On je naveo da se Bećirović nalazi na mjestu člana Predsjedništva BiH sasvim slučajno, te da nije pročitao ni Ustav BiH ni Dejtonski mirovni sporazum.

- Nije mu jasno da bez saglasnosti RS ne može biti priče o članstvu u NATO paktu. Možda dio BiH, ali onaj dio koji predstavljaju Bećirović i Zukan, ali bez RS. Ove njihove izjave, potvrđuju da je mirna displucija jedno od rješenja za političku krizu unutar BiH - rekao je Nešić. 

(Aldin B.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.