16.4.2024. 12:23
0
Nastavak suđenja Dodiku i Lukiću: Predstavljaju se dva svjedoka i provode materijalni dokazi
FOTO: screenshot
Pred Sudom BiH sutra će biti nastavljeno suđenje predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Advokat Goran Bubić, branilac Dodika, rekao je da sutra očekuje nastavak suđenja na kojem će Tužilaštvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza.

"Odbrana je pripremila prijedlog svojih dokaza, o kojima će Sud BiH odlučivati nakon što Tužilaštvo BiH izvede svoje dokaze", rekao je Bubić ranije SRNI.

Miljkan Pucar, advokat vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića, rekao je da bi na sutrašnjem nastavku suđenja Lukiću i Miloradu Dodiku Tužilaštvo BiH trebalo da predstavi svoja dva svjedoka i provede svoje materijalne dokaze.

Nastavak suđenja pred Sudom BiH predviđen je u 13:00 sati, objavljeno je na stranici Suda.

Podsjećamo, Dodik i Lukić optuženi su za nepoštivanje odluka Christiana Schmidta.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.