8.4.2024. 11:04
1
Policija u Sarajevu oduzela četiri automobila: Jedan od vozača duguje čak 52.780 KM
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo oduzeli su četiri automobila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju koji također imaju i veći dug na ime ne plaćenih kazni, a jedan pod njih duguje čak 52.780 KM. Trojica vozača također su upravljala automobilom bez položenog vozačkog ispita.

Tako su u subotu 6. aprila u 09:40 sati u ulici Safvet-bega Bašagića, općina Stari Grad, policijski službenici PU Stari Grad oduzeli vozilo Opel Astra, vlasništvo N.Ć., a kojim je upravljao M.Ć. (45) iz Satajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 45-godišnjak upravlja vozilom bez važeće registracije i bez posjedovanja vozačke dozvole, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 2.440 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Istog dana u 10:15 sati u ulici Boce, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići su privremeno su oduzeli BMW, vlasništvo B.B., a kojim je upravljao F.B. (27), nastanjen u Hadžićima. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je uprvaljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 15.440 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U nedljelju 7. aprila u 10 sati u ulici Patriotske lige, općina Centar, policijski službenici PU Centar, prilikom vršenja uviđaja saobraćajne nesreće su kontrolisali vozilo VW Caravelle, vlasništvo B.Š., a kojim je upravljao R.S. (24) iz Sarajeva. Izvršenim provjerama utvrđeno je da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 52.780 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

 Vozilo je oduzeto, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini, a protiv vlasnika vozila iz člana 172. stav 5. istog Zakona.

Istog dana 00:10 sati u ulici Adema Buće, općina Novi Grad, policijski službenici PU Novi Grad su privremeno oduzelo Citroen, vlasništvo K.M., a kojim je upravljao V.M. (31) iz Sarajeva. Utvrđeno je da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 4.180KM, te da je višestruki povratnik.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.