2.1.2024. 15:08
0
Vico Zeljković priznao: Greška je što se Petevu nije produžio ugovor u reprezentaciji
Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković dao je novogodišnji intervju za Arena Sport.

Zeljković je govorio o neuspjehu reprezentacije BiH u 2023. godini te poručio kako je greška bila smjena Ivayla Peteva sa mjesta selektora.

“Vrlo je jasno, kada sumiramo šta se dešavalo u prethodnom periodu, da treba napraviti jednu priču i stati iza selektora te mu dati jedan mandat da vodi najmanje dva ciklusa. To je nešto što nas očekuje poslije baraža, bez obzira na plasman ili neplasman, moramo sjesti i vidjeti kako ćemo dalje. Imali smo situaciju sa Petevom, koji je došao na mjesto selektora i tada smo imali proteste i medijsku hajku na to imenovanje, da bi na kraju, kroz uspjeh koji smo postigli sa njime, sada mogli da živimo”, kazao je Zeljković, a potom dodao:

“Poslije se vodila opravdana sportska polemika – druge neću komentarisati – da li je on trebao ostati jer mu je ugovor istekao. Sada je lako biti general poslije bitke. Činjenica je da je napravljena greška što mu mandat nije produžen. Međutim, u tom trenutku je donesena takva odluka, jer je za vrijeme njegovog mandata bilo dosta pritiska, kako medijskog, tako i drugog”.

Ipak, vjeruje da reprezentacija kroz baraž može na Euro.

“Mislim da imamo šansu da napravimo taj iskorak. Ja sam optimista, ne samo radi floskule i medija, već sam stvarno optimista da se možemo podići iz teške situacije i da iznenadimo Ukrajinu. Odmah moram podvući i paralelu da eventualni neuspjeh nije katastrofalan. Ne staje fudbal, ne staju sve aktivnosti poslije. I poslije toga će se morati nastaviti, sjesti, analizirati i donijeti odluke kojim putem nastaviti u svim narednim godinama, bio plasman ili ne, jer i da bude, ne smijemo dozvoliti da se desi, kao poslije Brazila, da deset godina nema nigdje reprezentacije”.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.