24.5.2016. 15:44
1
"Ibrahim promijenio stranku jednom, stavio glavu na panj i rekao 'Hoću da budem nezavisan, ne slažem se s tim'"
Za Source.ba portal danas je govorio načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Ibrahim Hadžibajrić.

Hadžibajrić, koji je načelnik spomenute općine već u prethodna dva mandata, će se ponovo kandidovati na Lokalnim izborima na jesen, ali ovaj put kao nezavisni kandidat, pošto je rekao kako neće biti dio koalicije SDA - SBB.

Bilo je govora o njegovoj kandidaturi koju je podržao i SDP, kao i očekivanjima na Lokalnim izborima u BiH. U intervjuu je bilo govora o zabrani ljetnih bašta u Štrosmajerovoj ulici.

Iako se, prema riječima Hadžibajrića to ne tiče Općine Stari Grad, bilo je govora o zatvaranju trgovina u Bezistanu koje nemaju sistem fiskalizacije, kao i o zatvaranju nargila barova u Starom Gradu i Općini Novo Sarajevo.

Ibrahim Hadžibajrić rođen je 22. novembra 1963. godine u Sarajevu. U toku rata od 1992. do 1995. godine bio je pripadnik Armije BiH. Od 2008. godine je na funkciji načelnika Općine Stari Grad Sarajevo. U prvom mandatu je bio član Stranke demokratske akcije (SDA), a u drugom je bio član Saveza za bolju budućnost (SBB).

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Ramiz Uzunović
Montaža: Ramiz Uzunović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.