15.3.2017. 20:22
0
"Ko je rekao da Željezničar i nakon deset godina ne može da tuče Radnik?!"
Fudbaleri Željezničara lako su se plasirali u polufinale Kupa BiH nakon što su danas sa 2:0 pobijedili Radnik iz Bijeljine.

Aktuelni osvajač Kupa BiH je jedan od najnezgodnijih protivnika Željezničara na Grbavici, ali danas nisu mogli protiv raspoloženih igrača Slavka Petrovića. Podsjećanja radi, prvi meč u Bijeljini je okončan rezultatom 2:2.

Željezničar je imao mnogo više prilika u prvom poluvremenu, ali nijedna od njih nije urodila plodom, iako su neke bile zaista odlične.

Iste su plodom urodile u drugom dijelu igre kada je prvo Stevo Nikolić zabio gol za 1:0, a onda je Samir Bekrić, koji je malo prije toga ušao u igru, postavio konačnih 2:0.

Pored Željezničara, u polufinale Kupa su se plasirali Sarajevo, Mladost iz Kaknja i Široki Brijeg. Posljednje kolo regularnog dijela sezone u Premijer ligi se igra u subotu, a današnji rivali će se ponovo sastati na Grbavici u od 15:00 sati.

Rezultati četvrtfinala Kupa BiH:

Radnik - Željezničar 2:2 / 0:2
Mladost DK - Bosna Sema 6:3 / 3:2
Zrinjski - Široki Brijeg 0:2 / 0:1
Sarajevo - Travnik 2:0 / 2:2

Prve utakmice polufinala Kupa BiH će biti odigrane 12. aprila ove godine, a revanš mečevi su na programu sedam dana kasnije. Finalni dvomeč je planiran za sredinu mjeseca maja ove godine.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Ramiz Uzunović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.