18.1.2018. 18:29
0
"U Sarajevu sam dobio 200.000 maraka, vrlo lijep stan, dobio sam ključeve od galerije i novog Golfa dizelaša"
Za Source.ba portal je govorio Predrag Pašić Paja, nekadašnji fudbaler FK Sarajevo i jedna od legendi jugoslovenskog fudbala.

Sa Pašićem smo razgovarali o izboru novog selektora fudbalske reprezentacije BiH. Bilo je govora o samom izboru selektora, te o kandidatima za selektorsko mjesto, Amaru Osimu i Robertu Prosinečkom.

Bilo je govora o tome da li je popularni Robi svjestan gdje je stigao, koliko će se Prosinečki "okrenuti" prema domaćoj ligi, te šta ga čeka u budućnosti.

Sa Predragom Pašićem smo razgovarali o jugoslovenskom fudbalu, uslovima za život u istom, te nastapanju u dresu Sarajeva i selekcije Jugoslavije.

Predrag Pašić je rođen 18. oktobra 1958. godine u Sarajevu. U karijeri je nastupao za Sarajevo, Stuttgart i Munchen 1860. Upisao je i deset nastupa za selekciju Jugoslavije, a bio je dio sjajne generacije jugoslovenskih fudbalera koji su doživjeli fijasko na Mundijalu u Španiji 1982. godine. 

Proglašen je za najboljeg igrača Jugoslovenske prve lige (1984/85.), u sezoni kada je Sarajevo osvojilo titulu prvaka Jugoslavije.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Emir Preljević

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.