14.7.2021. 14:56
0
"Nije bilo normalno da ovaj drugi pije vodu. A da on sada ide da pije vodu, a utakmica traje, je*** ga"
U nekoliko navrata, nakon ispadanja selekcije Hrvatske sa Eura, pokušali smo dobiti selektora te reprezentacije, Zlatka Dalića, kako bismo obavili intervju s njim. Dalić, nažalost, nije odgovarao na naše pozive.

Tim povodom, o rezultatu Hrvatske na Euru, samom Evropskom prvenstvu u fudbalu, kao i Zlatku Daliću razgovarali smo sa nekadašnjim selektorom Hrvatske i BiH, Miroslavom Ćirom Blaževićem.

"Ovo je bilo vrlo uzbudljivo, interesantno i kvalitetno prvenstvo. Logično, Talijani su otišli u Rim sa pokalom, i navijao sam za njih. Onaj nepravedno dosuđeni penal u polufinalu je uzeo Englezima brojne simpatije. Većina sportskih pobornika su navijali za Italiju", rekao je Ćiro na početku razgovora za Source.ba portal.

Upitali smo ga šta misli o poslu kojeg je napravio Roberto Mancini sa Azzurrima, koji je u potpunosti promijenio DNK talijanske fudbalske selekcije.

"Mogu odgovorno reći da je selektor najvažniji čovjek u reprezentaciji. Manciniju pripadaju najveće zasluge. Takvu seriju kakvu je napravio malo se ko time može pohvaliti. Logično, uzeo je titulu prvaka Evrope i skidamo mu svi kapu. Čestitam našim susjedima Talijanima na tituli", kaže Ćiro Blažević.

Upitali smo ga da nam prokomentariše i rezultat selekcije Hrvatske na Euru, a koja je nakon drame ispala u osmini finala od Španije.

"Nismo mogli bolje, takve su bile okolnosti. Napravili smo najviše što smo mogli. Bilo je mnogo pojedinosti koje nisu dozvolile da Dalić napravi jedan standardan tim, a bez standardnog tima je uvijek sreća ta koja će tamo ili ovamo presuditi. Ne možeš uvijek biti u prvom planu. Mali smo mi previše, pa te ovi veliki, na svoje poznate načine, dobiju. Hrvatska je ostavila dobar dojam na EP, imamo dobru mladost. Već u kvalifikacijama za Mundijal ćemo pokazati svoju pravu sliku", istakao je Ćiro.

"Trener svih trenera" nam je prokomentarisao i rad Zlatka Dalića, te brojne kritike koje su upućene na njegov račun tokom ovog turnira, posebno od strane hrvatske javnosti.

"Ja sam to osporavao koliko sam mogao. Znam da Dalić nema ni jedan posto krivice za rezutat. Mislim da se to sada smirilo i on sada u puno boljoj klimi sprema ekipu za ono što ga čega. Zadovoljan sam jer nije došlo do pretumbacija koje ne bi koristile nikome", riječu su Blaževića.

Previše se prašine podiglo i oko imena Ante Rebića. Prvo su ga mediji kritikovali zbog mijenjanja kopačka usred napada Španije, što je kasnije rezultiralo golom. 

Potom je on kritikovao medije, stručnjake, ali i selektora Dalića. Kritike su išle na račun i nekim drugih igrača Hrvatske, kada je u pitanju javnost u toj zemlji.

"Ima onih koji nađu načina da to opravdaju, a ima i onih strogih. Ima nas svakakvih, je** ga, ne možeš to osporiti, ali svako gleda iz svog ugla. Nije bilo normalno to da Rebić mijenja kopačke, kao što nije bilo normalno da ovaj drugi pije vodu. A da on sada ide da pije vodu, a utakmica traje, jeb** ga. To je pomanjkanje iskustva, mladi su to momci koji trebaju još stasati", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal Ćiro Blažević.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.