3.3.2024. 21:20
0
Nestabilno vrijeme iduće sedmice: Naći ćemo se pod uticajem dvije ciklone
Bosanskohercegovački meteorolozi sa stranice Facebook stranice BH Meteo objavili su vremensku prognozu za narednu sedmicu.

Do sredine sedmice dosta nestabilno vrijeme, naći ćemo se pod uticajem dva ciklona, napisali su u svojoj objavi.

"Prvi stiže sutra donoseći najviše padavina Hercegovini i jugozapadu Bosne, a drugi u srijedu donoseći proljetne nestabilnosti uz lokalne pljuskove sa grmljavinom i moguće ponegdje nevrijeme. Sve to uz saharski pijesak u zraku".

Prognozu prenosimo u cjelosti:

PONEDJELJAK(04.03.) - U jutarnjim i prijepodnevnim satima ponedjeljka jače naoblačenje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne uslovit će kišu i pljuskove. Kasnije poslijepodne i navečer naoblačenje će se postepeno proširiti i na ostatak zemlje donoseći većini mjesta prolazno kišu.
 Više padavina, uz lokalno obilnije, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje će do jutarnjih sati utorka većinom pasti između 10 i 20, lokalno do oko 30 l/m2. U ostatku zemlje bez većih padavina, većinom zanemarivo do 3 l/m2. 
Jutarnja temperatura u ponedjeljak između 3 i 7, na jugu do 9 °C. Dnevna temperatura između 10 i 16, na na jugu i sjeveru do 18 °C. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. 
UTORAK(05.03.) - U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom suho. Kratkotrajna  kiša ili pljusak samo rijetko moguće. Na zapadu Bosne više sunčanog vremena. 
Jutarnja temperatura u utorak između 0 i 6, na jugu do 10 °C. Dnevna temperatura između 10 i 17, na sjeveroistoku Bosne do 20 °C. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. 
SRIJEDA(06.03.) - U srijedu od sredine dana i poslijepodne očekuju nas nove padavine i naoblačenje  sa jugozapada. Razvojem oblačnosti širom zemlje kiša i pljuskovi. Pljuskovi će lokalno biti praćeni grmljavinom, posebno u dijelovima zapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne gdje postoji mogućnost i za lokalno nevrijeme uz led. 
Jutarnja temperatura u srijedu između -1 i 7, lokalno do 9 °C. Dnevna temperatura između 9 i 15, na sjeveroistoku Bosne do 18 °C. Vjetar slab do umjeren, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne istočni i sjeveroistočni, u ostatku zemlje jugo. 
Nakon poprilično nestabilne srijede, od noći na četvrtak(07.03.) smirivanje vremena pa bi četvrtak i petak(08.03.) donijeli uglavnom pretežno sunčano vrijeme. Još u četvrtak poslijepodne rijetko može biti kratkotrajnih pljuskova. Manji pad temperature. 
Napomena da će sva kiša koja bude u toku naredne sedmice biti "prljava" usljed prisustva čestica saharskog pijeska i prašine u zraku. Pijesak će biti prisutan u zraku kroz čitavu narednu sedmicu, a stiže nam noćas sa jugozapada.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.